Dave Tipper

Címkék: brit elektronikus

2009.03.12. 20:43

Srácok!
Mindenkinek köszönöm a jó kívánságokat és a szurkolást a bloghoz! Jól esik, hogy értékelitek a kezdeményezést!  De ahhoz, hogy "életre keljen" nem csak a támogatásotokra, a részvételetekre is szükség van. Nem sólóra vágyom. Kakofóniára :)
 

Ma a Zo által kijelölt csapásvonalon tovább haladva nem csupán zenei, hanem egy cseppnyi VIZUÁLis élményben egyaránt részetek lehet. Dave Tipper-re - napi előadónkra - nem kifejezetten e rövid kis videó stílusa jellemző, de magával ragadott a szösszenet (Előre bocsátom, hogy reszelést csak kifejezetten indokolt esetben vagyok hajlandó publikálni).  Pár éve kaptam egy aprócska zenedobozozt ami az Örömódát harsogja. Néhány napig imádtam, aztán ráuntam. Ha Dave Tipper Illabye-ját játszaná, egész biztosan nem a könyvespolc egy szinte elérhetetlen szegletén porosodna...

 "Nincsenek határok:
Dave Tipper egy hallgatag angol srác, két albuma, a régi Critical Path és a nem olyan régi Surrounded könnyeket csal az ember szemébe, ötvözi a klasszikus hangszereket a az elektronikával. Nem lehet kihagyni. Ugyanakkor a srác tánczenében is otthon van, ahol leginkább agresszív, fejrázós dolgokat kreál (Relish the Trough album)" Zo


Dave Tipper 16 éves kora körül vált a nu breaks alapító atyjává, és bár alig múlt harminc éves, "nagy öregnek" számít. Egy időben főleg külsőségeiről híresült el, tönkre vágott furgonok pickupjába szerelt be elképzelhetetlen méretű mélynyomókat. Övé a világ leghangosabb autója, egy Dodge Challenger. A Fuel Records producere. Tipper már többször bizonyított Magyarországon (Sziget, Volt, Balaton Sound, etc...). Az egyik legrafináltabb elektronikus zeneszerző, villámkezű szkreccser, és a tört ütemek nagy mestere.
 

Albumok:

Six Pak (1997)
The Critical Path (2000)
Holding Pattern (2002)
Surrounded (2003)
Tip Hop (2005)
Relish the Trough (2005)
The Seamless Unspeakable Something (2006)
The Fuel Years (2007)
Higher Ground (2007)
Tertiary Noise (2008)
Wobble Factor (2008)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napidal.blog.hu/api/trackback/id/tr55998769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása